Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortadela w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mortadela 5 plastrów
sól do smaku
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mortadela w cieście

Kroki postępowania

1
Plastry mortadeli maczamy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 1 - mortadela w cieście foto
2
Smażymy na oleju na złoty kolor.
Krok 2 - mortadela w cieście foto
3
Podajemy z chlebem lub jako mięsko do obiadu. Pyszne.
Krok 3 - mortadela w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 02.05.2012 13:26
super przepis
ziutula
ziutula 07.03.2012 18:09
bardzo lubię i czasem robię na obiad..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak