Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa po śląsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki 1 kg
ogórki kwaszone 2 sztuki
boczek wędzony 20 dkg
cebula 1 sztuka
musztarda 2 łyżki
smalec 2 łyżki
keczup pikantny 2 łyżki
pieprz i sól do smaku
bulion 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa po śląsku

Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Ogórki, boczek i cebulę zmielić w maszynce, dodać keczup, pieprz i sól. Nakładać farsz na plastry mięsa, zwijać w roladki, związywać nitką. Obsmażyć na gorącym tłuszczu, podlać bulionem i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami puree i zasmażaną kwaszoną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 18.12.2010 19:36
dobre
marta0906 20.10.2010 19:55
pysznści

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak