Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z karmelizowaną cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 45 dkg
olej do smażenia
cebula czerwona 3 szt
miód 75 ml
masło 2/3 kostki
wino czerwone wytrawne 75 ml
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z karmelizowaną cebulą

stek z polędwicy smażymy na ładny złoty kolor,następnie pieczemy mniej -więcej 10minut w piekarniku w 180 stopniach. Cebulę (każdą sztukę) kroimy na 4kawałki. Na rozgrzanej patelni karmelizujemy cebulę w miodzie i maśle. Wino zagotowujemy, solimy i pieprzymy oraz dajemy łyżeczkę miodu. Polędwicę kroimy w plastry i polewamy sosem winnym i polewamy cebulą. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 06.04.2012 10:32
musze sprobowac
bercik1 17.03.2012 21:13
Ciekawe danie się zapowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak