Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
ciasto francuskie 1 szt
ser 300 gram
papryka czerwona 100 gram
czubryca zielona
kostka grzybowa 1 szt
suszone pomidory z kaparami 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Pieczarki smażymy dodajemy czubryce zieloną szczyptę do smaku i kostkę grzybową dusimy i smażymy . Pieczarki odsączamy z tłuszczu i wykładamy na ciasto francuskie. Ser kroimy w paski a potem na polowe i posypujemy pieczarki . Paprykę czerwona myjemy kroimy w paseczki i kładziemy na nasz farsz suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami kładziemy na koniec . Zawijamy roladę na kocach przygniatamy widelcem aby nam się nie rozkleiła.
Krok 1 - Rolada z ciasta francuskiego foto
2
Do pieca pieczemy w 250 stopniach do upieczenia przedtem nakłuwamy roladę widelcem ja piekłam 20 minut i gotowe
Krok 2 - Rolada z ciasta francuskiego foto
3
Kroimy w roladki małe na porcję widać , jak pięknie się upiekła rolada.
Krok 3 - Rolada z ciasta francuskiego foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 05.10.2013 21:06
pysznie wygląda:)
SmacznaPyza 09.01.2013 19:27
po co Ty do każdego dania ładujesz te kostki rosołowe ? bez nich już nic nie smakuje ?
Wiesława1 01.04.2012 19:57
super
Agnieszka_B 07.03.2012 09:59
Bardzo lubię przepisy z wykorzystaniem ciasta francuskiego:)
pioge7 07.03.2012 08:18
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak