Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka na biszkopcie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka tortowa 6 łyżek
cukier 100 gram
galaretka malinowa 1 szt
mleko skondensowane niesłodzone 1/2 puszki
galaretka pomarańczowa 1 szt
margaryna 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka na biszkopcie

Kroki postępowania

1
Ubijam osobno białka . Żółtka ubijam z cukrem dodaj piane z białek dalej miksując dodaje rozpuszczoną kasię . Make przecedzam przez sito i dodaje i delikatnie mieszam.
Krok 1 - Pianka na biszkopcie foto
2
Biszkopt wlewam do formy do zapiekania 30 centymetrowej piekę na średnim poziomie piekarnika 15-10 minut w 200 stopniach.
Krok 2 - Pianka na biszkopcie foto
3
Pianka Galaretkę malinową rozrabiam w szklance wody studzę. .Mleko z puszki wlewam do miski i miksuje dodaje galaretkę ostudzona , miksuje tak aby podwoiło swoja objętość ze trzy razy .Wylewam na biszkopt masę już tak prawie do zastygnięcia.
Krok 3 - Pianka na biszkopcie foto
4
Teraz rozrabiam w szklance wody galaretkę pomarańczową .Biorę Foremki dekoracyjne układam na piance lekko wciskając i wylewam tężejąca galaretkę w foremki i do lodówki
Krok 4 - Pianka na biszkopcie foto
5
Po zastygnięciu wyjmuje foremki mamy fajne ciasto z dekoracjami :)
Krok 5 - Pianka na biszkopcie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak