Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ze śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemnieczna 2 łyżki
śmietana tortowa 0,5 l
fix do śmietany 2 opakowania
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
jabłka 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ze śmietaną

Jaja i cukier ubijamy na puszystą masę. Dodajemy wymieszane ze sobą mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy 30 minut w temp. 200 stopni. Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu dodając do niej 2 łyżki żelatyny. Do przygotowanej galaretki dodajemy starte jabłka i odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej fix wymieszany z cukrem pudrem oraz ostudzoną 1 łyżką żelatyny rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody. Masę śmietanową wylewamy na ostudzony biszkopt. Gdy galaretka będzie tężeć wylewamy ja na równo rozsmarowaną masę śmietanową i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 15.11.2012 18:48
mniam
kuklik 20.09.2012 20:03
świetne
caffee_tea 13.07.2012 23:09
pyszny
mariel78 26.06.2012 15:53
pycha
fijolek91 10.06.2012 14:47
pycha:)
Betka 15.05.2012 20:15
ach na pewno pyszny!!!!;D
mariel78 09.05.2012 16:20
pyszny
EWI 16.04.2012 09:27
fajny
aga130982 05.04.2012 16:16
pycha
parysek10 19.03.2012 15:05
ale ładny
parysek10 19.03.2012 15:05
ale ładny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak