Schab w sosie z surówką

Schab w sosie z surówką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • pieprz, sól

  • mąka z pełnego przemiału

  • łyżeczka masła

  • ogórek szklarniowy

    1/2 szt
  • rzodkiewki

    5 szt
  • posiekany koper

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

  • Sałatka:

    20 dag
  • jogurt grecki

    20 dag
  • schab

    4 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab myjemy, osuszamy, rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy masło i obsmażamy kotlety z obu stron na rumiano. przekładamy do garnka, tłuszcz zachowujemy. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i podsmażamy na oliwie ze smażenia mięsa. Przekładamy do garnka ze schabem. Zalewamy 1/2 l. wody, wkruszamy kostkę i dusimy 45 minut. Ok. 3 łyżeczki mąki rozrabiamy z letnią wodą, wlewamy do mięsa i zagotowujemy. Surówka: ogórka obieramy, wraz z rzodkiewkami kroimy w cienkie plastry. Solimy , odstawiamy, aż ogórek puści sok, następnie osączamy. Wlewamy jogurt, doprawiamy pieprzem. Posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

29.09.2010 14:57
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat