Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

obiad z mintajem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1kg kg
ziemniaki 2 kg
kapusta kiszona 1 kg
marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
olej 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: obiad z mintajem

Ryba:
Rozmrożoną rybę panierujemy w jajku ( są w nim wymieszane przyprawy takie jak : sól, pieprz).,a następniew bułce. Tak postępujemy z każdą porcją, jeżlei jajka zbraknie tzreba dodac nowe, ale w moje porcji wystarczyło. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem..


Frytki:
Ziemniaki obieramy, kroimy i wrzucamy do rozgrzanego garnka z tłuszczem ( najlepiej na smalcu). Frytki co jakiś czas mieszamy. Smażymy aż będą zarumienione dobrze, i wyciągamy z tłusczu, najlepiej żeby jego ilość ściekła w jak największej ilości do garnka z tłuszczem, więc warto je chwile potrzymać nad garnkiem.

Surówka
Marchewke obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce na większych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy drobno. Jabłko ścieramy na tarce. Dodajemy do kapusty kiszonej ( moja jest właśnej produkcji hehe) , oczywiście mozna w sklepie kupić. Wszytsko ze sobą mieszamy dodajemy olej i znowu mieszamy. MOżna dodac sól i pieprz jeżeli ktoś ma ochote.
Na telarzu kładziemy kolejno rybkę, frytki i surówkę , ilość według uznania.

Smacznego życzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 18.07.2012 09:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak