Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
kechup
Papryka słodka mielona Prymat
pieczarki 15 dkg
cebula
olej
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
PATYCZKI

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki

Kroki postępowania

1
udka rozcinamy tak aby wyciac kawałki mięsa
Krok 1 - szaszłyki foto
2
z papryki i przypraw robimy marynate i przekładamy do lodówki na ok 1,5 godz by mieso przesiąkło marynata od czasu do czasu mieszamy
Krok 2 - szaszłyki foto
3
następnei obieramy cebule i kroimy w talarki a pieczarki na połowe i przekłądamy przemiennie na patyk
Krok 3 - szaszłyki foto
4
rozgrzewamy grill i pieczemy szaszłyki do miękkości
Krok 4 - szaszłyki foto
5
wierzch mozemy posypać wczasie grillowania dodatkowo przyprawą do grilla
Krok 5 - szaszłyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.01.2014 08:46
jeszcze trochę i znów zacznie się sezon na takie pyszności
JOANNA16 20.07.2013 09:00
pycha))))))
Henryka2 09.01.2013 20:28
Szaszłyczki uwielbiam, ale mniej spalone i lepiej zaprezentowane.A swoją drogą niezły pomysł zrobić je z mięsa z udek.
SmacznaPyza 09.01.2013 19:41
ale takich spalonych nie lubię...
misia53 06.03.2012 21:43
Ja czekam na grilowanie w ogrodzie a szaszłyczki uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak