Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 0,5 kg
szpinak mrożony 300 g
czosnek 3 ząbki
śmietana 150 g
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: makaron ze szpinakiem

makaron ugotować al dente. Na patelnię, dość dużą, wylac olej następnie położyć zamrożony szpinak i przykryć pokrywką , dusić do jego rozmrożenia. Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do szpinaku, doprawić do smaku, dość mocno, dodać śmietanę i zagotować. Dodać ugotowany makaron i wszystko razem wymieszać i podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.06.2012 20:16
proste i dobre
Anna152 22.03.2012 10:11
fajny
misia53 12.03.2012 15:36
makaron lubię ze wszystkim a szpinak też zwłaszcza z czosnkiem
kuklik 12.03.2012 11:47
pychota
Beata31 06.03.2012 20:16
lubię szpinak - musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak