Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
ser pleśniowy 1 szt
gruszka 1 szt
sól
pieprz
sos do pieczeni jasny
masło 1 łyżka
mąka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe w sosie

Pierś z kurczaka przecinamy .Myjemy suszymy i rozbijamy przez folię spożywczą . roladki będziemy nadziewać serem pleśniowym ,który kroimy w słupki.Gruszkę obieramy kroimy także w słupki . Na rozbite mięso kładziemy ser i gruszkę .Solimy i doprawiamy pieprzem .Następnie zwijamy . Solimy i obtaczamy w mące .Smażymy z każdej strony na maśle .Zalewamy bulionem ,dusimy pod przykryciem .Wyciągamy roladki ,będziemy robić sos .Na koniec dodajemy kilka łyżek sosu pieczeniowego mieszamy .Wkładamy roladki ,zagotowujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 11.06.2012 11:57
ser pleśniowy i gruszka to musi być pyszne połączenie
Justyna Jussstiii 07.03.2012 10:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak