Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinówka na spirytusie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier kryształ 0,5 kg
spirytus 0,5l

Przepis i sposób przygotowania na: Malinówka na spirytusie

Maliny po umyciu wsypać do dużego słoika i zasypać cukrem. Odstawić w ciemne miejsce na okres około 2 tygodni. Pamiętać należy o tym, że od czasu do czasu należy wstrząsnąć słoikiem. Po dwóch tygodniach zlać z owoców powstały sok do innego słoika lub butelki. Następnie owoce zalać spirytusem i wódką. Odczekać kolejne dwa tygodnie i odcisnąć owoce. Powstałe soki zlać w jedno naczynie i dobrze wymieszać i porozlewać do butelek. Dobrze jak malinówka jeszcze trochę postoi w ciemnym miejscu. Niezastąpione lekarstwo na każde przeziębienie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 06.11.2012 21:10
wgląda rewelacyjnie pysznie
AGNIESZKA103 09.03.2012 09:07
wow, pewnie ma kopa :) po tkiej dawce napewno choroba nie straszna
Piotr24 06.03.2012 19:56
fakt mieszanka niezła :D
owca441 06.03.2012 17:36
mocna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak