Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 2
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
przyprawy
ryż 2 szkł

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę szatkujemy i wrzucamy na gotującą się wodę, aby lekko się obgotowała. W drugim garnku nastawiamy ryż, aby również lekko się obgotował. Może być nieco twardy. W dużej misce mieszamy ze sobą obgotowaną kapustę, ryż, mięso mielone. Do tych podstawowych składników dodajemy jajka, czosnek, przyprawy oraz bułkę tartą. Wszystko po to, aby uformować z masy kształtne kotlety. Kotlety te smażymy na patelni. Usmażone kotleto-gołąbki zalewamy sosem pomidorowym. Osobiście preferuje sos pomidorowy z przecieru domowej roboty. Może nie ma takiego wyglądu jak kupny, ale smak i aromat zastąpią to na pewno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.11.2012 08:18
pyszne
dwa pokoje z kuchnią 06.03.2012 23:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak