Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe zajwijasy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
filet z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
sól
chili
ser żółty 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe zajwijasy

Z pieczarek odkrajamy nóżki i delikatnie je wydrążamy. Filety kroimy w paski i lekko je rozbijamy. Solimy. Każdą z pieczarek owijamy wokół "paskiem" fileta. Trzonki pieczarek i cebulę drobno kroimy. Podsmażamy cebulę, trzonki i to co wydrążyliśmy z pieczarek. Ogórka kroimy w cienkie plasterki. Wkładamy po jednym plasterku do każdej pieczarki, a na to układamy farsz cebulowo-pieczarkowy. Posypujemy startym serem i odrobiną chili.
Zapiekamy przez ok 30min w temp 180-200st.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.03.2012 19:52
dobry przepis
Joanna46 06.03.2012 16:40
Myślę, że spróbuję tego przepisu. Fajnie się zapowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak