Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z kabaczkiem w pomidorach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 70 dkg
kabaczek 2
pomidory krojone z puszki 2 puszki
czosnek 1 główka
cebula
śmietanka 100 ml 30%
bułka czerstwa
jajko
ser żółty 30 dkg
olej do smażenia
pieprz
cannelloni 1 op
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z kabaczkiem w pomidorach

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez 3 min. W międzyczasie do mięsa mielonego dorzucamy posiekaną połówkę główki czosnku, cebulę, namoczoną i odciśnięta bułkę, jajko, sól i pieprz.
Po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę kabaczki i delikatnie mieszamy łyżką. Pomidory wrzucamy do gara, dodajemy posiekaną resztę czosnku, dolewamy 200 ml wody i doprowadzam do wrzenia, doprawiamy do smaku tabasco, solą i pieprzem.
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy słodką śmietankę.
Ugotowany al dente makaron napełniamy farszem mięsnym i układamy kolejno w naczyniu do zakończenia składników. Rozgrzewamy piekarnik i pieczemy wg. producenta.
Ja zapiekałam ok. 30 min, po czym posypałam wierzch serem żółtym i piekłam do rozpuszczenia sera.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 06.03.2012 15:22
Fajny przepis.....pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak