Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki ziemniaczane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowe ziemniaki 1 kg
kasza manna 4 łyżki
sól do smaku
cebula 3 szt
ziemniaki
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę i dodać so strtych. Dodać kaszę oraz szczyptę soli. Dobrze połączyć. Formować kulki wielkości małych pączków. Gotować ok 20 min na małym ogniu, w osolonej wodzie. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Polać pączki.

Pączki te można także robić z farszem, np. mięsnym lub kapuściano-grzybowym, identycznym jak do pierogów. Pyszne są również podane z twarogiem, z rozpuszczonym masełkiem albo ze śmietaną i z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 22.08.2013 17:09
Podoba mi się Twój przepis :-)
caralajna 01.05.2013 07:05
ciekawe danie
Dorian 27.06.2012 21:00
fajny pomysl
Niunia1 06.03.2012 15:11
bardzo podobnie robię pyzy:) pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak