Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ziemniaczane z surimi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1,5 kg
jajko 8 szt
ser żółty 20 dkg
cebula 2
paluszki krabowe 7 szt
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ziemniaczane z surimi

7 Jajek ugotować na twardo i pokroić je wraz z surimi w drobną kostkę. Wystudzone ziemniaki przepuścić przez praskę. Pokrojoną cebule podsmażyć na oleju. Do ziemniaków dorzucić starty na tarce ser, paluszki, jajka i cebule.
Doprawić do smaku solą i pieprzem- dość intensywnie. Wbić jedno jajo, dodać mąkę, w razie konieczności dodać trochę bułki tartej.
Formować kolety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.
Ja podałam z ryżem i ćwikłą.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 10.10.2012 10:33
fajny pomysł na kotleciki :)
iziona 06.03.2012 16:49
Bardzo apetyczne danko, choć ja jeszcze nigdy nie próbowałam tych paluszków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak