Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 1 duża garść
pomidor 1 sztuka
mozzarella w kulce 125 gram
ogórek świeży 10 dkg
Kukurydza z Puszki 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
cebula czerwona 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka

Roszponkę ułożyć na dużym talerzu. Pomidora pokroić w półplasterki, ułożyć na sałacie. Ser pokroić w półplasterki, ułożyć między kawałkami pomidora. Ogórka obrać, pokroić w półplasterki, ułożyć na sałatce. Na wierzchu rozsypać kukurydzę i pokrojoną w kostkę cebulę. Oprószyć solą i pieprzem. Ocet wymieszać z cukrem, olejem i bazylią (można dodać świeżą). Sosem polać sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 15.12.2012 21:01
Kolorowa, zdrowa i pysznie się zapowiada.
cooleczka 25.03.2012 17:17
super
Grazyna0211 24.03.2012 16:55
zapowiada się bardzo smacznie
Weronika_eM 23.03.2012 19:04
kolorowa i smaczna
Wojt@s
Wojt@s 22.03.2012 10:03
extra
Anulka75
Anulka75 19.03.2012 14:23
kolorowa pychota
radosna29 07.03.2012 12:58
fajny przepis
ania20m 06.03.2012 13:16
wygląda pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak