Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy prawie tradycyjny

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serka topionego edamskiego
jajko
mleko
mąki kukurydzianej
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy prawie tradycyjny

Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy oprószyć solą i pieprzem.
W pojemniku od blendera umieścić jajka, serek, mleko, mąkę, sól i pieprz do smaku i wszystko dokładnie zmiksować.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kotlet obtoczyć w mące kukurydzianej.
Następnie zanurzyć w masie serowo jajecznej.
Na koniec panierować w bułce tartej.
Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 08.03.2012 09:29
Tradycyjny Najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak