Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1 kg
woda 2 szkl
sól 10 gram
cukier 1 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka konserwowa

Fasolkę umyć i obrać, włożyć do lekko osolonej wrzącej wody i gotować 2 min. Odcedzić, jeszcze gorące włożyć do słoików.
Wodę (2 szkl.), sól, cukier i kwasek cytrynowy zagotować i zalać fasolkę. Słoiki zamknąć, wstawić do wody o temp. podobnej do temp. słoików. Pasteryzować w temp. 95 st. C przez ok 80-100 min. Po 48 godz. powtórzyć pasteryzację w tej samej temp. przez 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.08.2012 09:27
fajny przepis
Rybciia 04.06.2012 09:17
smaczna :-)
Dorota59 08.05.2012 21:17
super zapasy na zimę
Mariusz10 26.03.2012 19:43
pycha
Mati13 19.03.2012 19:13
pieknie wygląda, fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak