Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynką

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 1 kg
ocet
ogórek kiszony 6-7 sztuk
jabłko 2 szt
groszek konserwowy 1 puszka
cebula 1 szt
sól
pieprz
majonez 3 łyżki
koperek
woda
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynką

Filety śledziowe płuczemy i moczymy w wodzie z dodatkiem kilku kropel octu. Najlepiej co jakiś czas zmieniać wodę i zostawić je do namoczenia na całą noc.

Cebulę, jabłka i ogórki kroimy w kostkę, dodajemy groszek, koperek i majonez, doprawiamy solą i pieprzem a następnie mieszamy.

Z filetów odlewamy wodę, kroimy je w mniejsze kawałki, układamy na półmisku a następnie przykrywamy sałatką. Posypujemy koperkiem i kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 24.11.2013 07:44
bardzo takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak