Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona do chleba

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1/2 szklanka
Marynata w płynie szlachecka Prymat 2 szt
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona do chleba

Karkówkę należy umyć i osuszyć. W zależności od wagi mięsa dobieramy ilość opakowań marynaty. Marynatę łączymy z olejem i moczymy w niej karkówkę. Ja włożyłam swoją w woreczek i zamroziłam na 24 godziny, dzięki czemu wydaje mi się, że mięso było bardziej kruche. Po wyciągnięciu z zamrażalki i rozmrożeniu umieścić mięso na blaszce wraz z marynatą (np. w keksówce) i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 1,5h, w trakcie pieczenia proponuję odwrócić mięso na drugą stronę, na koniec pieczenia nabić mięso widelcem, jeśli poleci krew to znaczy, że karkówka jeszcze nie jest gotowa i należy ją piec dalej. Po wyciągnięciu z piekarnika ostudzić i używać jak wędliny na chleb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 14.06.2012 09:54
Pycha
Kuchareczka2 12.04.2012 09:40
wspaniała
Elżbieta17 26.03.2012 09:29
pyszne jedzonko:)
Dorota59 13.03.2012 19:43
moje jedzonko
jerry1 13.03.2012 11:57
bardzo apetycznie wygląda:)
Aneta41 09.03.2012 14:16
hmmmm.. fajny ten przepis:)
freekate 09.03.2012 06:18
nie próbowałam tej marynaty, a często piekę mięso do chleba :)
Fiffi 08.03.2012 23:29
robię podobną pycha
dwa pokoje z kuchnią 06.03.2012 23:59
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak