Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z figą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
figi 6 szt
ziemniaki ugotowane 10 szt
papryka czerwona 1 szt
masło do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z figą

Schab pokroić w cienkie plastry, ubić tuczkiem na płasko. Figi i słupki czerwonej papryki owinąć rozpłaszczonym mięsem. Podsmażyć na maśle. Ziemniaki obrać i ugotować. Czerwoną paprykę pokroić w drobne słupki. Figi przekroić na pół. Podsmażone mięsne roladki wyłożyć na talerz skomponować z ziemniakiami i paryką..doprawić przyprawami do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 21.03.2012 08:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak