Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszcz z kiełbaską i jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 sztuki
żeberka 2 porcje
jajko 4-5 sztuk
kiełbasa cienka 30 dag
sól
pieprz
sok z cytryny
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 2 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszcz z kiełbaską i jajkiem

Do granka przekładam żeberka, zalewam zimną wodą i gotuję z przyprawami. Zbieram szumowinę. Buraki obieram, kroję w plasterki i dodaję do wywaru. Całość gotuję. Pod koniec gotowania dodaję podsmażone na oleju kawałki kiełbaski( pokrojone w kostkę lub plasterki). Na koniec dodaję ćwiartki jaj ugotowanych na twardo. Zaprawiam zupę śmietaną, doprawiam do smaku solą praz pieprzem i sokiem z cytryny.
Zdjęcie przedstawia barszczyk wg tego przepisu, ale niestety robione w słabym świetle i stąd takie kolory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.05.2012 23:35
ciekawy dodatek z tej kiełbaski do barszczyku Musze spróbować
Tika4444 01.04.2012 08:38
fajny przepis
Tika4444 01.04.2012 08:38
fajny przepis
RenataZ-et 26.03.2012 20:34
pychotka :)
owocówka 06.03.2012 08:13
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak