Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba opiekana z serem żółtym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1-2 szt
mąka ziemniaczana
olej do smażenia
sól do smaku
cytryna
panga 4 szt
ser gouda 8-10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba opiekana z serem żółtym

Umyte filety kroimy w połowie jeśli są zbyt duże, żeby ryba lepiej się nam usmażyła, solimy do smaku i skrapiamy lekko sokiem z cytryny (jeśli nie mamy cytryny może być kwasek cytrynowy). Mąkę ziemniaczaną mieszamy razem ze starty na tarce serem żółtym. Filety obtaczamy w jajku i mące wymieszanej z serem. Smażymy na patelni z gorącym olejem mniej więcej około 4 minut z każdej strony na niewielkim ogniu. Najlepiej podawać z ziemniaczkami i kapustą kiszoną. Czas przygotowania do 30 minut. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 05.05.2012 18:53
super
Wojt@s
Wojt@s 21.03.2012 08:51
extra
Justyna Jussstiii 09.03.2012 10:26
super
bgs1984 06.03.2012 10:17
musi nieźle smakować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak