Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ja jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 sztuk
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 1 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
galaretki cytrynowe 2 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat
jabłka prażone 1 z cukrem

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ja jabłkami

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.Wylać na blaszkę i piec 45 minut w temp. 180 stopni.
Galaretki i żelatynę rozpuścić w wodzie, wymieszać z jabłkami.Wstawić do lodówki.
Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół, przełożyć tężejącą masą i wstawić lodówki.
Udekorować według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 06.03.2012 16:47
Nie przepadam za ciastami z jabłkami, ale to naprawdę nieźle się prezentuje.
msmariusz 05.03.2012 23:05
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak