Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa na pomidorowo

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 250 g
makaron zacierki 250 g
kiełbasa 200 g
majeranek 1 łyżka
pomidory konserwowe 1 puszka
czosnek 2 ząbki
przyprawa do potraw do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cebula biała 1 średnia
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
olej 1 łyżka
żeberka wędzone 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na pomidorowo

Fasolę umyć dokladnie, osączyć, przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą. Pozostawić na całą noc, aby spęczniała.
Następnego dnia dodać umyte żeberka, ziele angielskie, listek laurowy - nakryć i zagotować, gotować na niewielkim płomieniu, aż fasolka będzie miękka.
Wyjąć żeberka i obrać z nich mięso.
Fasolę doprawić jarzynką, wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i majerankiem. Dodać posiekane pomidory razem z zalewą i gotować razem 10 minut.
W tym czasie posiekać cebulę, zeszklić ja na łyżce oleju, dodać pokrojoną kiełbasę i mięso z żeberek. Zrumienić i dodać do zupy.
Zacierki ugotować w osolonym wrzątku, dokładnie osączyć i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 06.03.2012 12:24
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Justyna Jussstiii 06.03.2012 11:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak