Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia - serduszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony łosoś 100 g
limonka 1/4 sztuka
szalotka 1 sztuka
olej roślinny 1 łyżka
sól 1 szczypta
peiprz 1 szczypta
pieczywo 4 kromki
foremka serce 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia - serduszka

Kroki postępowania

1
Będziemy potrzebować ładny filet z łososia, może być surowy jeżeli ktoś woli, ja robię z wędzonego.
Krok 1 - Tatar z łososia - serduszka foto
2
Łososia rozdrabniamy do miseczki, można to zrobić widelcem.
Krok 2 - Tatar z łososia - serduszka foto
3
Dodajemy posiekaną jak najdrobniej szalotkę oraz sok i skórkę startą z limonki. Doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy także olej. Mieszamy dokładnie
Krok 3 - Tatar z łososia - serduszka foto
4
Z kromek chleba, może być tostowy, a może być zwykły wycinamy za pomoca foremki serduszka.
Krok 4 - Tatar z łososia - serduszka foto
5
W foremce układamy kromkę , napełniamy łososiem . Tak postępujemy z resztą . Podajemy
Krok 5 - Tatar z łososia - serduszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak