Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchwi i jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1/2 kg
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1/2 szt
cukier 1 łyżka
pietruszka 1/3 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchwi i jabłka

Marchewkę obrać i umyć następnie zetrzeć na drobnej tarce. Jabłko obrać i umyć, zetrzeć na grubej tarce. Z połowy cytryny wycisnąć sok, przelać przez siteczko aby nie było pestek. Pietruszkę bardzo drobno posiekać. Połączyć ze sobą wszystkie składniki i wymieszać dodając cukier. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.08.2012 08:37
extra
Katarzyna59 22.05.2012 20:51
apetyczna
Angelika10 15.05.2012 00:14
fajna
Ewelina47 02.05.2012 14:36
super
Ada-Gaba 23.04.2012 06:45
bardzo lubię
jeta72 06.04.2012 09:38
pyszna :-)
ziutula
ziutula 06.03.2012 00:20
lubię i do obiadu i jako "zapychacz" wieczorem...
Ewaaa 05.03.2012 20:37
też taką robię do ryby, to ulubiona surówka dzieci w moim domu rodzinnym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak