Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTOLETKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka truskawkowa 2 szt
śmietana 12% 0,5 l
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: TARTOLETKA

Jajek, maki cukru i proszku pieczemy biszkopt. Śmietanę miksujemy z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wody wrzącej i studzimy. Dodajemy do śmietany i szybko mieszamy. Wylewamy na biszkopt. Na wierzchu układamy owoce. Ja dawałam jagody i maliny i mandarynki. Wszystko zalewny galaretką rozpuszczoną w niecałym litrze wody

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 30.05.2012 12:46
extra
MagdaXXX 14.04.2012 16:12
fajne
SYLKA 06.03.2012 11:16
Lubie ciasta z galaretka
treonina 05.03.2012 21:06
pewnie przepyszne
gottrina 05.03.2012 20:28
świetny placek, z chęcia bym zjadła
sylwia / sytofala 05.03.2012 20:25
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak