Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO POMARAŃCZOWE Z CZEKOLADĄ I SEREM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1,5 szt
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 3,5 szkl
kakao 3 łyżki
sok pomarańczowy 1 szkl
ser biały 30 dag
grysik 1 łyżka
budyń śmietankowy 1 łyżki
mleko 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO POMARAŃCZOWE Z CZEKOLADĄ I SEREM

Żółtka oddzielamy od białek. Z białek ubijamy pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy Mąkę proszek do pieczenia, mleko i mi9eszamy. Na koniec dodajemy białka. Ciasto dzielimy na połowę do jednej części dodajemy kakao a do drugiej sok pomarańczowy. I wylewamy na blachę. Do sera dodajemy jajko, budyń grysik i trochę cukru. Mieszamy wszystko. Ser dodajemy kupkami na placek i pieczemy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 06.03.2012 10:14
mniam
Kamila/kami007 06.03.2012 09:23
fajny
gottrina 05.03.2012 20:28
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak