Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETKA W ŚMIETANIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 3 łyzeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKA W ŚMIETANIE

Z jajek, cukru, mąki, proszku do pieczenia pieczemy biszkopt jasny. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Galaretki ugotować osobno każdą w 0,5 litra wody. Najlepiej dzień wcześniej. Później pokroić w kostkę. Dodać do śmietany. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. I dodać do śmietany. Wszystko wymieszać i wyłożyć na biszkopt. Na wierzch można polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 06.03.2012 16:22
fajny deser :)
Ewa104 05.03.2012 19:43
Lubię to!
Ewa6274879 05.03.2012 18:45
zjadłabym kawałeczek do popołudniowej kawki :)
iziona 05.03.2012 18:18
Lubię takie słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak