Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolowa ze smietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
kości schabowe 1/2 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
śmietana
Ziele angielskie całe Prymat 5-7 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowa ze smietaną

Fasolę namoczyć na noc. Do gotującej się wody dodać kości i fasolę oraz przyprawy-gotować na wolnym ogniu. Po pół godziny dodać obrane i pokrojone w kostkę warzywa, gotować jeszcze 20 minut. Następnie wyjąć kości, zupę doprawić do smaku i zabielić śmietaną. Obrane mięso z kości dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 31.03.2012 00:22
coś dla mojego męża
traktorek 07.03.2012 17:44
aż się zrobiłam głodna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak