Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem pierogowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki
mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
woda gazowana
Nadzienie:
biały ser 25 dag
cebula 1 sztuka
margaryna 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
majeranek 1 łyżeczka
sól
pieprz
DODATKOWO:
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smazenia
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem pierogowym

Naleśniki: Przesiać mąkę i wymieszać z solą dodać jajko i dolewając wodę ubić gładkie ciasto naleśnikowe. Usmażyć troszkę grubsze naleśniki. Nadzienie: Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę razem z serem, dodać do tego roztarty czosnek, cebulę pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną na margarynie, wszystko dokładnie wymieszać i doprawić majerankiem oraz solą i pieprzem. Na środku każdego naleśnika ułożyć sporą ilość farszu, złożyć w kopertę, obtoczyć w ubitym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w dość głębokim oleju. Podawać gorące do czerwonego barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 30.09.2013 15:01
fajny pomysł, tak jeszcze nie robiłam
V_kuchareczka 11.03.2012 10:52
na pewno spróbuję
smakowita 09.03.2012 21:59
super,
iwona26 07.03.2012 12:28
smakowicie wygląda
anemon 06.03.2012 11:52
Bardzo apetycznie rumiane.
Mysiunia 05.03.2012 20:08
muszę wypróbować :) bardzo mi się ten farsz podoba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak