Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedelki z twarożkiem i cynamonem.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 700 gram
mąka 1,25 szklanki
szczypta soli
jajko 1 sztuka
cynamon 1/2 łyżeczki
śmietana 1 łyżka
żółtko jajek 1 sztuka
masło 1 łyżka
twaróg 200 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Knedelki z twarożkiem i cynamonem.

Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy.Gdy są jeszcze ciepłe dodajemy masło.Studzimy.Dodajemy mąkę,sól,jajko i wyrabiamy na gładką masę (lekko klejącą).

Z twarogu,żółtka,cynamonu śmietany robimy nadzienie.Formujemy knedle i faszerujemy je twarogiem.Na dużą łyżkę masy ziemniaczanej daję łyżeczkę nadzienia.Gotujemy w osolonej wodzie.

Podajemy ze śmietaną,cukrem lub cynamonem,albo z masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 02.06.2012 23:44
pycha
octo 02.06.2012 23:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak