Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sosem vinegret

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mix sałat 1 opakowanie
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
musztarda dijon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sosem vinegret

Mix sałat przekładamy do salaterki. W miseczce łączymy ze sobą oliwę z oliwek i sok z cytryny. Następnie dodajemy odrobinę miodu. Dodaję ją głównie, gdy surówkę podaję do ryb. Gdy podaję ją do mięs dodaję łyżeczkę musztardy Dijon. Całość dokładnie mieszam( najlepiej użyć miotełki). Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewam sałatę. Robię to na chwilę przed podaniem, żeby sałata za bardzo nie "nasiąkła" sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.11.2012 17:01
samo zdrowie!
Iwusia 05.07.2012 22:49
mniam :] smakowita
reniatka 12.05.2012 23:35
uwielbiam
Norgiusz 05.04.2012 08:04
super
elzbietar64 13.03.2012 20:31
pyszna
Urszula5 08.03.2012 18:21
jeszcze takiej nie jadłam
cukiereczek 07.03.2012 09:19
lekka i zdrowa
Joanna46 07.03.2012 09:11
Lekka i bardzo wiosenna.
ronald88 06.03.2012 11:59
supcio
Katarzyna/kate1980 05.03.2012 19:53
robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak