Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagodzianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
jajko 2 szt
sól
olej 1 łyżka
Kompot jagodowy:
litr jagód
cukier 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: jagodzianka

Makaron: do mąki wbijamy jajka i wlewamy 2 łyżki wody. Zagniatamy ciasto. Cienko rozwałkowujemy, podsuszamy i kroimy w cienkie paski. suszymy. Gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju, odcedzamy i hartujemy. Kompot: jagody zalewamy szklanka wody, wsypujemy cukier i gotujemy 2-3 minuty. Polewamy makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 08.07.2010 13:11
ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak