Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa papryką i filetem z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
por (biała część) 2
kostki rosołowe 2
woda 3 litry
przyprawy
olej do smażenia
serek topiony 3
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa papryką i filetem z kurczaka

Wodę gotujemy z kostkami rosołowymi oraz pokrojonym w talarki porem. Następnie dodajemy paprykę ( pokrojoną w kostkę) i nadal gotujemy wywar na małym gazie.  W osobnym garnku na oleju  podsmażamy pokrojony w kostkę filet. Doprawiamy go lekko solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie już miękkie przekładamy je do naszego wywaru. Całość zabielamy serkiem topionym, aż do jego całkowitego rozpuszczenia. Kiedy już serek się rozpuści doprawiamy zupę papryką czerwoną. Osobiście używam i papryki ostrej i słodkiej ( po łyżeczce każdej). Zupę można podawać z makaronem lub ryżem w zależności od upodobania. Zamiast serka topionego zupę można zabielić zwyczajnie śmietaną, aczkolwiek polecam użycie serka. Ze względu na swoją konsystencje i smak nadaje jej innego wyrazu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 30.11.2012 13:32
na filecie z kurczaka zupy nie robiłam, ciekawe jak smakuje
Justyna Jussstiii 06.03.2012 11:53
super
Piotr24 05.03.2012 13:53
chętnie spróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak