Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z mięsa mielonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostki rosołowe 2
por (biała część) 2
mięso mielone 0,5 kg
pieczareki całe 0,5 kg
cebula 3
woda 3 litry
serek topiony 5
przyprawy
makaron 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mięsa mielonego

Białą część pora pokroić w talarki.  Do wody wrzucić; 2 kostki rosołowe, 2 łyżki ziarenek smaku i pokrojone warzywo. W osobnym garnku na odrobinie oleju usmażyć mięso mielone, następnie dołożyć cebulę, pieczarki i dusić do miękkości. Wysmażone mięso z pieczarkami dodać do gotującego się wywaru. Następnie wywar ten zabielić, dodając serki topione. Poczekać, aż całkowicie rozpuszczą się w zupie. W oddzielnym garnku ugotować makaron. Ugotowany makaron wrzucić do zupy.
Zupa najlepiej smakuje, kiedy się  trochę przegryzie. Najlepiej podawać ją po jakiś 2 godzinach od przyrządzenia. Smakuje bajecznie. Ze względu na mięso mielone jest bardzo syta. Z powodzeniem może wystąpić jako danie główne. 
 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 26.03.2012 20:08
musi być pyszna:) pewnie kaloryczna:(
Emiliozo 16.03.2012 07:59
ależ apetyczna!
Justyna Jussstiii 06.03.2012 11:53
super
Mikołaj1 05.03.2012 14:03
mniam mniam
Mikołaj1 05.03.2012 14:03
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak