Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ciasta francuskiego z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 2
por (biała część) 1
kiełbasa podwawelska
ciasto francuskie 1
przyprawy
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ciasta francuskiego z białym serem

Por kroimy w talarki. Kiełbasę w kostkę. Ser biały rozgniatamy widelcem. Do sera dodajemy jogurt oraz wrzucamy por i kiełbasę. Mieszamy wszystko razem. Ciasto francuskie układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Na ciasto wykładamy farsz i zawijamy dobrze rogi ciasta tak, aby zawartość nie wydostała się podczas pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni i wstawiamy zapiekankę na ok. 40-50 minut. Podajemy przyrumienioną na złoty kolor jako danie główne bądź przysmak na kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 30.11.2012 13:31
tylko jak to później ukroić ... ale pyszna
AGNIESZKA103 09.03.2012 09:08
pysznie wyglada
artur7 06.03.2012 12:05
mniam
Kamila/kami007 06.03.2012 09:24
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak