Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3 torebki
ananas 1 puszka
kukurydza 1 puszka
cebula 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z tuńczykiem

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przestudzić. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć,dodać do ryżu. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i odsączonego, pokrojonego w kostkę ananasa. Dodać majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 30.03.2012 22:51
lubię taką
joanna77 16.03.2012 21:20
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak