Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki wieprzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 2 szkl
jajko szt
mąka trochę

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki wieprzowe

mięso mielone wymieszaj z jajem i odrobiną maki tak by powstała masa z której uformuj kulki. z wierzchu obtocz je ponownie lekko w mące i przesmaż z kazdej strony na gorącym tłuszczu nastepnie zalej bulionem i dus pod przykryciem aż mięso będzie miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 05.03.2012 16:49
oj.... kotleciki na pewno pyszne, ale nazwa bardzo myląca bo eskalopki to "kotleciki z cielęciny lub pierś indyka, lekko rozbite i usmażone saute (bez panierowania)"
gosia47-47 05.03.2012 11:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak