Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec duszony w kurkach i marchewce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 szt ( 1 kg )
małej marchewki 300 g
kurek 300 g
cebula 1 szt
czosnku 2 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
sosu sojowego jasnego 2 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
wody 100 ml
olej 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec duszony w kurkach i marchewce

Udźca umyć, usunąć kość, pokroić na 3 części.
Na każdym kawałku ponacinać skórę.
Mięso skropić sosem sojowym i maggi, posolić i popieprzyć i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie na rozgrzanym oleju obsmażyć każdy kawałek z każdej strony.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i chwilę smażyć.
Gdy cebula się podsmaży wrzucić obrane i umyte marchewki i kurki ( ja miałam mrożone ), podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Podawać na przykład z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.03.2012 10:01
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak