Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierskie leczo z kurczakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuk
pieczareki 20 dkg
brokuł 1/4 sztuk
marchew 1 sztuk
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbek
sól 1 łyżeczka
piepz 1 łyżeczka
bazylia 1 szczypta
oregano 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczka
przecier pomidorowy 0,5 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierskie leczo z kurczakiem

Pod bieżącą wodą umyć dokładnie paprykę, pieczarki, brokuły, marchew. Paprykę pokroić w kostkę, usunąć gniazda nasienne, pieczarki obrać i pokroić w plasterki, brokuł podzielić na różyczki, marchew oczyścić i pokroić w grubszą kostkę. Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę. Wodę zagotować włożyć mięso z kurczaka i warzywa i całość gotować do miękkości, dodać sól, pieprz, bazylię i oregano, zioła prowansalskie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę dodać do składników. Następnie nabierką wyjąć powstały wywar, wlać go do kubeczki i rozprowadzić w wywarze koncentrat pomidorowy, po czym dodać do garnka i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.07.2016 10:59
smaczne danie
JOANNA16 08.05.2014 12:06
chętnie bym spróbowała))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak