Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
bułka namoczona w mleku 1 szt
cebula 2 szt
grzyby 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z grzybami

mięso mielone doprawić dodać jajko bułkę namoczoną w mleku bułkę tartą oraz jedną cebulę pokrojoną w kosteczkę i przysmażoną na oleju i wyrobić masę mieloną grzyby pokroić w malutka kosteczkę i i smażyć na oleju dodać cebulkę pokrojoną w kosteczkę gdy grzyby będą miękkie odstawić z mięsa mielonego wyrobić małe kulki i do środka dodać łyżeczkę pieczarek i znów zrobić kuleczkę panierować w bułce tartej i smażyć na oleju z dwóch stron na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 07.03.2012 10:33
mnima

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak