Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z pulpetów, pomidorków i bazylii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 300 gram
pietruszka zielona 1 łyżka
skórka cytrynowa 0,25 łyżeczka
kromka bułki/namoczonej/ 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
migdały mielone 2 łyżki
olej sezamowy 3 łyżki
pomidorki koktajlowe kilka szt
sos balsamiczyny do smaku
patyczki szaszłykowe szt kilka
bazylia kilka szt
jaja 2 małe
parmezan 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z pulpetów, pomidorków i bazylii

Wymieszać mięso ze startą skórką z cytryny,pokruszonymi herbatnikami amaretto , serem parmezan, natką pietruszki, jajkami, wyciśniętą bułką.Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Uformować małe kulki i panierować w bułce tartej zmieszanej z mielonym migdałami Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć mięso,obracając kilka razy. Kiedy są ładnie przyrumienione, należy wyłożyć je na papierowym ręczniku kuchennym aby usunąć nadmiar tłuszczu. Zimne pulpeciki nadziewać na patyczki szaszłykowe na przemian z pomidorkami i listkami bazylii.
Podawać z sosem balsamicznym/oliwę zmieszać z octem balsamicznym /i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 04.03.2012 23:06
wyglądaja zachęcająco
suzana 04.03.2012 22:29
super
msmariusz 04.03.2012 21:22
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak