Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser waniliowo - kakaowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litr
budyń waniliowy 1
cukier waniliowy 1
kakao 1 łyżka
truskawki
masło 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser waniliowo - kakaowy

Odlewamy pół szklanki mleka, a pozastałe nastawiamy na gaz. Z mlekiem dokładnie mieszamy budyń, cukier wanilinowy oraz kakao - wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy budyń. Kiedy otrzyma odpowiednią konsystencję, ściągamy z ognia i dodajemy zimne masło - mieszamy do czasu aż się rozpłynie. Chłodny deser budyniowy przelewamy do pucharków i dekorujemy truskawkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 19.11.2012 15:36
świetny
bgs1984 04.06.2012 15:41
mniam
marzenciak1985 04.06.2012 15:17
pycha
daria2911 22.05.2012 11:03
świetne
Andysz 14.05.2012 21:20
mniam;)
Kikiriki 22.04.2012 18:00
super
calliope 21.04.2012 10:15
mniam pychotka :)
olkaaa 19.04.2012 08:16
fajny
paula99926 08.04.2012 09:39
czekolada i truskawki, to to co uwielbiam!
Katarzyna59 06.04.2012 19:28
smaczne
Kas2 25.03.2012 20:25
musi być wyśmienity
Mariusz10 22.03.2012 21:49
pyszny deser
smakowita 09.03.2012 22:02
pięknie podany ,
Mysiunia 06.03.2012 11:19
jest nieco rzadszy od zwykłego budyniu, nie ma takiej 'zbitej' konsystencji :)
IZABELA29 06.03.2012 10:47
jaką ono ma konsystencje.?
Kamila/kami007 05.03.2012 08:54
mmmm
Wojt@s
Wojt@s 04.03.2012 20:40
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak