Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab od Agaty

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat 1 opakowanie
por (biała część) 2 szt
jajko 4 szt
kukurydza 1 puszka
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do kebaba
majonez 2 łyżki
pita 1 szt.
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab od Agaty

Piersi z kurczaka kroimy w małe kawałki,posypujemy całym opakowaniem przyprawy gyros,smażymy na tłuszczu.
Sałatka:
dwa pory dokładnie myjemy we wrzątku (aby dobrze odszedł brud który zawsze na nich jest), kroimy w drobne krążki i znowu parzymy we wrzątku przez ok.5min, odcedzamy. Jaja gotujemy na twardo po czym kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z odcedzoną kukurydzą z puszki. Solimy i pieprzymy,mieszamy z majonezem.
Przyprawę do kebaba mieszamy z ketchupem i majonezem. Wkładamy do bułki Pita najpierw 1/3 sosu,później mięso 1/3 sosu i sałatkę oraz znowu 1/3sosu. Można tez dodać posiekaną kapustę pekińską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 04.04.2012 00:16
extra
aginaa 06.03.2012 19:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak