Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kiełbasy i warzyw - po węgiersku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa cienka 500 g
cebula biała 4-5 szt.
pieczarki 500 g
papryka czerwona 1 duża
pomidory konserwowe 1 puszka
Sos pieczeniowy ciemny 2 op.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cukier 1 łyżka
olej 3-5 łyżek
czosnek 2 ząbki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
pieprz do smaku
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kiełbasy i warzyw - po węgiersku

Kiełbasę pokroić w półplasteki. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki, paprykę w paski.
Na oleju lekko zrumienić kiełbasę, dodać warzywa i przyprawy - przesmażyć razem kilka minut, stale mieszając, a następnie zalać litrem wody.
Gotować bez przykrycia 15 minut na średnim płomieniu,dolać posiekane grubo pomidory z puszki, a w zalewie z pomidorów, z odrobiną wody, rozpuścić sosy pieczeniowe.
Wlać i mieszać, aż sos się zagotuje i całość lekko zgęstnieje.
Doprawić ostatecznie do smaku.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 24.04.2013 13:55
bardzo dobry, i dodatkowo dla mnie musi być bardzo ostry
Habibi 04.06.2012 13:31
POLECAM
Fiffi 05.03.2012 22:39
wyglada pysznie, muszę spróbować
Habibi 05.03.2012 00:14
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak