Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pomidorowo-cebulowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
olej słonecznikowy 50 ml
oliwa 50 ml
cukier 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
filety śledziowe 2 tacki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pomidorowo-cebulowe

Filety śledziowe osączyć z zalewy olejowej. Włożyć do naczynia, zalać zimną wodą i pozostawić na 2-3 gidziny. Odcedzić, osuszyć ręcznikami papierowymi i pokroić w niewielkie kawałki - tak na jeden kęs. Cebulę pokroić w średnią kostkę i zeszklić na tłuszczu. Do zeszklonej cebuli dodać przyprawy i pastę pomidorową - wymieszać i chwilę razem przesmażyć. Ostudzić.
W słoiku u kładać warstwami śledzie, przekłając warstwami cebuli z pastą pomidorową. Spód i wierzch powinien stanowić sos.
Słoik zamknąć i wstawić do lodówki na 24-48 godzin, do zmacerowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 23.08.2012 16:24
znakomite
mala2021 13.04.2012 13:17
lubię takie
Aneta41 29.03.2012 19:38
moje ulubione:)
Habibi 04.03.2012 15:16
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak